(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Kytičkový dort
Postup přípravy
Suroviny:
Spodní patro:
6 vajec
20 dkg cukru
25 dkg polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
2 lžíce vody
Horní patro:
3 vejce
10 dkg cukru
15 dkg polohrubé mouky
½ prášku do pečiva
1 lžíce vody
Krém:
0,5 l mléka
20 dkg cukru
2x vanilkový puding
2 másla popř. 1 máslo + 1 Hera
rum
Mandlovka:
40 dkg cukru moučka
5 dkg 100% tuku (Omega)
2 bílky
2 lžíce medu
30 dkg sušeného polotučného mléka
podle potřeby voda
pár kapek mandlového aroma
potravinářské barvivo – červené, zelené, žluté
rybízová marmeláda
párátka a špejle
Postup těsto:
Vejce šleháme 15 minut při plné rychlosti s cukrem, až se nám vytvoří hustá světle žlutá pěna. Poté zmírníme rychlost šlehače na minimum, přidáme vodu a mouku s práškem do pečiva. Na 15 sekund zvýšíme rychlost na maximum a poté vypneme. Těsto dáme do formy a pečeme při 150°C cca ¾ hodiny.
Postup krém:
Uvaříme si puding, po vychladnutí dáme do šlehače a vyšleháme. Poté přidáme tuk a nakonec přidáme trochu rumu.
Postup mandlovka:
Všechny suroviny zpracujeme. Můžeme zpracovat i v domácí pekárně na program těstoviny.
Mandlovka by se konzistencí měla podobat modelíně. Po zpracování obarvíme ½ na růžovo a druhou polovinu necháme neobarvenou.
Spodní patro:
6 vajec
20 dkg cukru
25 dkg polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
2 lžíce vody
Horní patro:
3 vejce
10 dkg cukru
15 dkg polohrubé mouky
½ prášku do pečiva
1 lžíce vody
Krém:
0,5 l mléka
20 dkg cukru
2x vanilkový puding
2 másla popř. 1 máslo + 1 Hera
rum
Mandlovka:
40 dkg cukru moučka
5 dkg 100% tuku (Omega)
2 bílky
2 lžíce medu
30 dkg sušeného polotučného mléka
podle potřeby voda
pár kapek mandlového aroma
potravinářské barvivo – červené, zelené, žluté
rybízová marmeláda
párátka a špejle
Postup těsto:
Vejce šleháme 15 minut při plné rychlosti s cukrem, až se nám vytvoří hustá světle žlutá pěna. Poté zmírníme rychlost šlehače na minimum, přidáme vodu a mouku s práškem do pečiva. Na 15 sekund zvýšíme rychlost na maximum a poté vypneme. Těsto dáme do formy a pečeme při 150°C cca ¾ hodiny.
Postup krém:
Uvaříme si puding, po vychladnutí dáme do šlehače a vyšleháme. Poté přidáme tuk a nakonec přidáme trochu rumu.
Postup mandlovka:
Všechny suroviny zpracujeme. Můžeme zpracovat i v domácí pekárně na program těstoviny.
Mandlovka by se konzistencí měla podobat modelíně. Po zpracování obarvíme ½ na růžovo a druhou polovinu necháme neobarvenou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kacik
(upraveno)
18. 3. 2008, 21:42
Moc krásný
Zirafka.Kacka
(upraveno)
18. 3. 2008, 18:14
Moc hezký , určitě udělal velkou radost